ЗАПАЗЕТЕ ЧАС


Център за медицински педикюр и подология PodoLine



Грижа за краката: 10 Съвета за грижа за красиви крака и нокти


Грижа за краката: 10 Съвета за грижа за красиви крака и нокти

1. Сухи крака? Необходима е ежедневна грижа

Склонни сме да забравяме да се грижим за краката си след душ или къпане. Защото особено след това всичко все още се чувства толкова гладко и комфортно. Но в течение на деня истинското съдържание на влага в кожата става очевидно. Ако кожата е суха и не съхранява достатъчно влага, се виждат грозни грапави петна и фини пукнатини. За тези, които харесват простото и лесното, се препоръчва лесен и бързо попиващ ​​мус-пяна или гел. Така без дълго време на изчакване, кожата е снабдена с достатъчно влага, регенерира се и е защитена. Така че няма повече извинения да пропуснете грижите отново.

2. Мъртвите кожни клетки трябва да се отстраняват редовно

Мъртвите кожни клетки или грубите участъци не принадлежат на краката. Те могат лесно да бъдат премахнати с различни инструменти, като пемза или ексфолиант. Но бъдете внимателни, когато ги използвате, за да избегнете възможни наранявания на чувствителната кожа. Манипулацията се нуждае от малко практика! Разбира се, грижата за краката може да се извърши и професионално и е по-безопасният избор.

3. Отстранете калуса на краката

Ако кожата не само е суха и лющеща се, но и е изложена на постоянен натиск или триене, се насърчава образуването на мазоли. Това не само изглежда грозно, но може да бъде и болезнено. Следователно тук също трябва да се намери продукт с подходящ състав. След отстраняването на калуса кожата трябва да бъде добре обгрижена и защитена. Ако имате диабет, трябва да сте особено внимателни (повече за това в тази статия). Разбира се, превенцията е много по-лесна. Мазолите се развиват навсякъде, където краката са изложени на особен стрес. Намаляването на това натоварване вече може да осигури облекчение. Редовната професионална грижа за краката и продуктите с урея или алое вера също помагат за предотвратяване на образуването на калус.

4. Мехурите по краката се нуждаят от специално внимание

Ако кожата е силно натоварена, могат да се образуват неприятни мехури. Обикновено виновни са тесни или нови обувки. Поради постоянното триене, кожните участъци се отделят и тъканната течност често се влива в малки кухини. Тогава правилното боравене е от решаващо значение, за да се избегне възпаление. Това означава: Дезинфекцирайте и след това покрийте със здраво залепнал блистер-пластир. Ако възникнат проблеми, винаги трябва да се консултирате със специалист.

5. Естествената кожна бариера трябва да бъде подсилена

След като кожната бариера е нарушена, микробите и бактериите имат лесен достъп. За да се предотврати това, е важно да се засилва естествената защита навреме и преди всичко редовно, например със съставки като активната съставка на микроводораслите Spiralin®.


6. Врастнали нокти. Тогава какво помага?!

Засегнати са предимно ноктите на краката, но това не го прави по-малко неудобно или досадно. Ако нокът врасне в съседната кожа, тъканта може да се нарани и да се възпали. В този случай трябва да се консултирате с професионален педикюрист, за да отстраните проблема. При леки случаи ще помогнат вана за крака, дезинфекция и подходящ мехлем за рани. В този момент нокътят трябва винаги да бъде изрязан прав. И никога не изрязвайте твърде дълбоко или закръгляйте ъглите.

7. Отпускането на краката също е от значение

Просто оставете краката си да се отпуснат, сложете високите си токчета в ъгъла и ходете боси, независимо дали по килима, правите йога или просто се разхождате през тревата или по пясъчния плаж, когато времето е хубаво. Това не само е добро за вас, но и стимулира кръвообращението. Краката ни също се нуждаят от спа процедура от време на време, така че малко масаж може да направи чудеса. Масажиране с кръгови движения и лек натиск от петата към стъпалото, това отпуска ходилата и също така укрепва мускулите.

8. Редовната баня за крака също не може да навреди

Редовните вани за крака също предлагат релаксация, регенерация и грижа. Топла вода около 38 градуса и накисване от 15-20 минути са идеални, така че кожата не се стресира, а създава приятно топла и мека кожа на краката.

9. И добър "климат"

Също така е важно кожата на краката да може да „диша“. В топли и често влажни обувки, особено през зимата, това е трудно да се направи. Особено при непропускливи за въздух обувки се образуват влага и потни крака, а кожата също е лишена от влага. Към това се добавя и често неприятната миризма, която може да възникне тук. Много прости съвети могат да помогнат и това започва с простата рутина - винаги да изсушавате добре краката си, особено между пръстите. Естествените влакна вместо синтетичните осигуряват добър климат на краката, а обувките със затворени пръсти не трябва да се носят боси през лятото.

10. Просто оставете токчетата в шкафа за обувки

Това просто означава да носите „здрави“ обувки, тоест не твърде високи, не твърде тесни и не изработени от синтетични влакна. Дишащите материали и релаксацията помагат на краката да се възстановят от дискомфорта.




МЕНЮ

Начало
Услуги
Обучения
Проблеми
Блог
Контакти
БЛОГ

Хиперхидроза при деца - какво, защо и как?
Онихолиза – отлепяне на нокътната плочка от нокътното легло
Грижа за краката: 10 Съвета за грижа за красиви крака и нокти
Подологията като специалност и професия
КОНТАКТИ

 +359 876 151 802
 info@podoline.bg
 гр.Варна ул.Драгаш №13


2024 Всички права запазени. Политика за защита на личните данни / Общи условия