ЗАПАЗЕТЕ ЧАС


Център за медицински педикюр и подология PodoLineУслуги


Андреа Петрова

медицински специалист - подолог

Медицински педикюр

50лв.

Предварителна консултация с клиента. Диагностика на проблемни зони по краката. Почистване на удебелени и вроговени зони. Обработка на впити, удебелени и микозни (гъбични) нокти. Използване на терапевтични, обезболяващи препарати. Препоръка за домашно лечение.

Медицински маникюр

35лв.

Консултация за състоянието на ръцете и ноктите. Диагностика на кожата и ноктите. Обработване на впити и/или деформирани нокти, в следствие на гъбички, онихолиза (отлепяне на нокътя от нокътното легло), и други травми. Препоръка за домашно лечение.

Корективна система за впит нокът Ni-Ti

50лв.

Корективната система Ni-Ti представлява шина/скоба, която се залепва посредством композит върху нокътната плочка. Шината създава динамика и спомага за по-бърз оздравителен процес, посредством напрежение в краищата на нокътя, с цел възвръщане правилна му форма. 

Корективна система за впит нокът UniBrace

60лв.

Корективната система UniBrace представлява М-образна скоба, която се залепва посредством композит върху нокътната плочка. Скобата създава динамика и спомага за по-бърз оздравителен процес, с цел възвръщане правилна форма на нокътя. Подходяща е при деца и възрастни с по-тънка нокътна плочка.

Изработка на индивидуални стелки

60лв.

Разтоварващите стелки са подходящи при неправилно разпределение на тежестта на тялото върху ходилото, което води до изкривяване на походката, натрупване на кератози и мазоли. Спомагат още за по-бързото възстановяване на рани, например след обработка на брадавици или кокоши тръни и се изработват индивидуално.

Изработка на индивидуални отрези

30лв.

Отрезите са така наречените пръсторазделители. Те спомагат за корекция или стопиране на даден болезнен проблем. Случаите, при които се прилагат отрези са многобройни, като някои от тях са: изпъкнало кокалче (hallux valgus), пръст чукче (hammer toe), целуващи се мазоли и др. Изготвят се индивидуално спрямо спецификата на проблема.   

Обработка на онихолиза

20лв.

Онихолиза - отлепяне на нокътната плочка от нокътното легло, вследствие механична травма, химично-термично изгаряне, алергична реакция, системни заболявания и прием на медикаменти. Обработката включва премахване на отлепената част на нокътя, с цел предотвратяване на инфекция и спомагане за по-бързия оздравителен процес.

Обработка на онихомикоза

25лв.

Онихомикоза - гъбична инфекция на ноктите по краката и/или ръцете, вследствие на отслабена имунна система, системни заболявания, влажна среда в обувките или лоша хигиена. Обработката включва премахване на поразената част от нокътя, с цел предотвратяване разпространението на инфекцията по други нокти или кожата.

Обработка на онихогрифоза

25лв.

Онихогрифоза - удебелени нокти, с жълтеникав или кафяв цвят, извивайки се подобно на нокти на граблива птица, вследствие на травма от различен произход. Обработката включва премахване на удебелената част на нокътя, с цел правилното възстановяване на нокътното легло, което е предпоставка за израстване на здрав нокът.

Обработка на панарициум

25лв.

Панарициум - болезнено остро възпаление в областта на кутикулата и нокътните гънки. Характеризира се със зачервяване, подуване и болка. Отстранява се причината за възпаление, обработва се раната и се изготвя стерилна превръзка.

Онихокриптоза с възпаление

30лв.

Онихокриптоза - впит, враснал нокът с възпаление, вследствие, неправилно изрязване на ноктите, промени в нокътната плочка, тесни обувки, механична травма, системни заболявания и др. Изрязване на впитата част, поставяне на тампонада и препоръки за домашно лечение.

Онихокриптоза без възпаление

20лв.

Онихокриптоза - впит, враснал нокът без възпаление, вследствие, неправилно изрязване на ноктите, промени в нокътната плочка, тесни обувки, механична травма, системни заболявания и др. Изрязване на впитата част, поставяне на тампонада и препоръки за домашно лечение.

Обработка на брадавица/кокоши трън

30лв.

Брадавица - вид малък твърд израстък, най-често с цвета на кожата или близък до него, причинен от човешкия папилома вирус (HPV). Може да бъдат плоски, груби, надигнати с куполоподобна форма. Отстранява се причината за възпаление, обработва се раната и се изготвя стерилна превръзка.

Обработка на мазол/конусовиден мазол

20лв.

 Неудобна обувка, неподходящия размер обувки, промени в анатомията или прекомерното натоварване при продължителна физическа активност, са някои от причините за появата на мазоли. Прави се консултация за причината, обработва се мястото и се дават препоръки.

Обработка на рагади/напукани пети

35лв.

При изправено положение на тялото, около 80% от тежестта му се поема от петите, което е причината кожата да е по-удебелена. За да се поддържа нейната здравина и еластичност е необходимо да се премахва редовно натрупаната кератозна тъкан и да се хидратира с подходящ продукт.

Протезиране на нокът с антимикотичен гел

20лв.

Изграждане на нокътната плочка, следствие на отстранена най-често поразена от гъбички или бактерии част, с професионален антимикотичен гел. Използва се UV/LED лампа и поддръжката се прави на 14-21 дни. След протезирането може да бъде поставен обикновен или гел лак.

Изработка на стерилна превръзка или тампонада

10лв.

Изготвяне и поставяне на специална медицинска тампонада в канала на нокътното легло и при необходимост изготвяне на  стерилна превръзка. Това най-често се прилага след обработка на впити или враснали нокти или при наличие на възпаление - гранулом.

Консултация с медицински специалист-подолог

20лв.

Консултация за състоянието на ръцете, краката и ноктите и свързаните с тях проблеми като: гъбични или бактериални инфекции, впити враснали нокти, мазоли, брадавици, напукани пети, ортопедични стелки и индивидуални ортези при  различни деформации по ходилата или походката.

Маникюр без покритие

30лв.

Оформяне на нокътна плочка и почистване на кутикула. Масаж с подхранващо масло и крем маска.

Маникюр с покритие гел лак

40лв.

Оформяне на нокътна плочка и почистване на кутикула. Нанасяне на избран цвят гел лак/лакове. Масаж с подхранващо масло и крем маска.

Спа маникюр с покритие

45лв.

Оформяне на нокътна плочка и почистване на кутикула. Нанасяне на избран гел лак и спа терапия с омекотяващи перли, скраб и крем маска.

Педикюр без покритие 

40лв.

Оформяне на нокътна плочка и почистване на кутикула. Обработка на ходилата. Масаж с подхранващо масло и крем маска.

Педикюр с покритие гел лак

50лв.

Оформяне на нокътна плочка и почистване на кутикула. Нанасяне на избран цвят гел лак/лакове. Масаж с подхранващо масло и крем маска.

Спа педикюр с покритие

55лв.

Оформяне на нокътна плочка и почистване на кутикула. Нанасяне на избран гел лак и спа терапия с омекотяващи соли, скраб и крем маска.
МЕНЮ

Начало
Услуги
Обучения
Проблеми
Блог
Контакти
БЛОГ

Хиперхидроза при деца - какво, защо и как?
Онихолиза – отлепяне на нокътната плочка от нокътното легло
Грижа за краката: 10 Съвета за грижа за красиви крака и нокти
Подологията като специалност и професия
КОНТАКТИ

 +359 876 151 802
 info@podoline.bg
 гр.Варна ул.Драгаш №13


2024 Всички права запазени. Политика за защита на личните данни / Общи условия